Rogier Duk wordt bijzonder hoogleraar Bijzondere arbeidsverhoudingen

Delen:

Rogier DukRogier Duk wordt aanstaande vrijdag benoemd tot bijzonder hoogleraar Bijzondere Arbeidsverhoudingen aan de Erasmus School of Law vanwege het Erasmus Trustfonds. Omdat Duk nooit was gepromoveerd, gebeurt dat alsnog, en wel op dezelfde dag als zijn oratie. Duk gaat zowel doceren als onderzoek doen, onder meer naar de Wet normering topfunctionarissen (WNT).

De titel van zijn promotie luidt: ‘De Hoge Raad en rechtsvinding in het arbeidsrecht’. In zijn oratie ‘Een uniform uniform? Enkele opmerkingen over de specifieke rol van de jurist bij de wettelijke regeling van bijzondere arbeidsverhoudingen’ behandelt Duk de vraag wanneer je beleidsmatige keuzes over arbeidsverhoudingen kunt overlaten aan de politiek, wanneer aan juristen en in welk geval aan wetenschappers.

De leerstoel is een aanvulling op twee andere leerstoelen over Arbeidsrecht van ESL: Arbeidsrecht algemeen en Grondslagen van een modern arbeidsrecht , en mede mogelijk gemaakt door partners AKD advocaten & notarissen, BarentsKrans, en Ten Holter Noordam.

Duk studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en Columbia University School of Law. Van 1970 tot 1972 was hij wetenschappelijk medewerker sociaal-economisch recht aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1972 werkt hij als advocaat in Den Haag, eerst bij De Brauw Blackstone Westbroek en sinds 1 januari 2012 bij BarentsKrans. Binnen- en buitenstaanders beschouwen hem als het boegbeeld van het Nederlandse arbeidsrecht. Via zijn cassatiepraktijk heeft hij decennialang bijgedragen aan de rechtsvorming van het arbeidsrecht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven