Rogier Stijnen: mooiste annotatie in AB

Delen:

Beeld bij Rogier StijnenRogier Stijnen, senior stafjurist bij de rechtbank in Rotterdam, heeft in 2015 de  mooiste annotatie geschreven in de jurisprudentieuitgave AB Rechtspraak Bestuursrecht. Hij heeft de prijs vrijdag 16 januari gekregen voor zijn noot ‘Nulla poena sine lege’ in AB 2015/8.

De redactie van de AB vraagt elk jaar een bekende bestuursrechtjurist als jury. Hij of zij kiest een annotatie die hem of haar in het bijzonder aanspreekt. In 2015 was voormalige ombudsman Alex Brenninkmeijer de juryvoorzitter. Hij reikte de prijs uit aan Rogier Stijnen.

Omdat het enigszins subjectief is wat de ‘mooiste’ annotatie is, benadert de redactie elk jaar iemand anders, met een andere achtergrond. Soms een rechter, soms een advocaat, soms iemand uit het openbaar bestuur.

In zijn noot ‘Nulla poena sine lege’ constateert Stijnen dat het overgangsrecht van de Wet Aanscherping (handhaving en sancties in de sociale zekerheid) buiten toepassing blijft wegens strijd met internationale bepalingen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven