ROTC: logboek 15 oktober

Delen:

Donderdagochtend 15 oktober: het eerste rak zit erop. Om 7:20 uur hebben we de laatste finishlijn op N51.57’8” gekruist. Inmiddels is Engeland in zicht ! Na een voortvarende start vanaf de Noordzee ter hoogte van de Tweede Maasvlakte, hebben we een strakke koers gevaren richting de eerste finishlijn op E3.02’0”. Met een gemiddelde snelheid van 6 knopen hebben we tot aan middernacht bij de eerste 5 schepen gevaren.

Vanaf 20:00 uur zijn we gestart met ons 4 uurs wachtsysteem (3 teams van 7 personen). Het zakken van de zon in de zee achter de vloot leverde op dat moment prachtige beelden op. In de vrij rustige nacht zijn we iets van koers geraakt, maar tegen de ochtend hebben we het verlies weten in te lopen en hebben we o.a. Rabobank, de Marine en Philips weer achter ons weten de krijgen. Als 7e zijn we nu over de finish gekomen; in Ipswich zullen we horen (na het verwerken van de correctiefactoren van de verschillende schepen) welke positie ons dit voor het klassement oplevert.

ROTC

Momenteel (11:00 uur) liggen we nog zo’n 10 mijl voor de Engelse kust, zodat de planning om rond 15:00 uur Ipswich te bereiken, reeël is gebleken. Aldaar aangekomen zullen we ons op gaan maken voor het eerste feest aan de wal in de plaatselijke Yacht Club. Morgenochtend zal de vloot zich, na een verwachte storing flinke regenbuien, klaarmaken voor de tocht richting IJmuiden. De zee zal dan een stuk wilder zijn (windkracht 6-7 NO), zodat de echte schippers van de amateurs gescheiden zullen worden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven