ROTC: logboek 16 oktober

Delen:

Gisteren zijn we rond 17:00 uur in de haven van Ipswich aangekomen. De lokale bevolking wist niet wat hen overkwam: opzwepende muziek schalde uit de boxen vanaf de schepen, discobollen werden in de masten gehangen en op de kade stonden overal dansende deelnemers. Slechts 4 deelnemers zijn gedurende de heenreis zeeziek geworden. Gelukkig niemand van Houthoff!

Na overheerlijke boerenkoolstamppot te hebben gegeten, hebben we ons in het feestgedruis van de plaatselijk kroeg gestort; deze was duidelijk niet berekend op zo’n grote mensenmassa, maar het plafond heeft het gehouden. In de loop van de avond werd de winnaar van het eerste rak bekendgemaakt: de Hendrika Bartelds (Philips). Eerste van het tussenklassement is de Morgenster (Rabobank). Wij zijn geheel tegen de verwachting in op een teleurstellende plaats achterin geeindigd. Het is een blijft een tussenstand!

Race of the Classics for Young Professionals

Tijdens de teamcaptainsmeeting van zojuist hebben we te horen gekregen dat we in verband met de weersomstandigheden pas tegen middernacht de sluis richting de river Orwell zullen passeren. In de nacht zal er sprake zijn van windkracht 6 a 7 NW met een golfhoogte van 4 a 5 meter; behoorlijk pittig dus! Aan de andere zijde van de sluis zullen we daarom de nacht doorbrengen om vroeg in de ochtend aan de terugreis naar IJmuiden te kunnen beginnen. De wind zal dan langzaamaan van windkracht 7 afnemen tot 5. De golven zullen zo’n 3 tot 4 meter blijven. We gaan er alles op alles zetten om onze concurrenten tijdens de terugreis het nakijken te geven. Afgelopen dagen hebben de boten voor de wind moeten varen. De Stortemelk is zo getuigd dat dat nadelig werkt. Morgen zullen we meer aan de wind kunnen vare…laat dat nou net Stortemelk’s sterkste punt zijn!

We hopen IJmuiden tegen zondagochtend te bereiken.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven