Rotterdamse advocaten vieren verjaardag met liefde

Delen:

Foto Cleo Mulder

Liefde is niet het eerste waar je aan denkt bij de viering van het eenjarig bestaan van een advocatenkantoor, zeker als dat advocatenkantoor is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. “Ik zie u denken: liefde? In een zaal vol stropdassen?” zo begon management- en leiderschapsexpert Michael Jongeneel zijn voordracht tijdens het feestje van Windt Le Grand Leeuwenburgh op woensdag 6 september in het Schielandshuis in Rotterdam.

Complexe liefde

Toch ging het wel over liefde, ‘iederliefde’ om precies te zijn. Deze complexe liefde staat volgens Jongeneel (Bain & Company) aan de basis van goede beslissingen en dus van goed leiderschap. Iederliefde houdt in dat je als leider niet alleen rekening houdt met je eigenbelang en het belang van de direct betrokkenen, maar ook met de belangen van de niet-direct betrokkenen. “Moeilijk,” erkende Jongeneel, “maar kansen zijn er altijd te vinden.”

Leef gezond

Michael Jongeneel. Foto Cleo Mulder

Die boodschap, in combinatie met aansporingen als ‘leef gezond’, ‘sta open voor de context’, ‘stijg boven jezelf uit’ en  ‘sta open voor jezelf’ gaf het publiek voldoende stof tot nadenken tijdens de aansluitende borrel plus walking dinner in het aanpalende etablissement Buvette. De gasten lieten zich de garnalenkroketten, de witte wijn en de risotto goed smaken. In veel gesprekken viel intussen, soms met een knipoog, het woord iederliefde.

 

Waar ging het mis?

Waarom dit thema? “In ons vak vragen we ons vaak af: waar ging het mis? En had voorkomen kunnen worden dat het fout zou gaan?,” legt advocaat-partner en medeoprichter Marcel Windt uit. Dergelijke vragen van strategie en leiderschap liggen buiten onze expertise. Daarom is het goed er bij stil te staan.”

Bij Windt Le Grand Leeuwenburgh werken twaalf advocaten, een counsel, een juridisch medewerker en zeven mensen ondersteunend personeel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven