Rotterdamse juridische game verovert VS

Delen:

PLIvisual 100x100Een juridische game van Rotterdamse makelij is bezig aan een opmars in de Verenigde Staten. Deze Internal Investigation Game, ontworpen door het Rotterdamse bedrijf &Ranj en in de VS op de markt gebracht door Practising Law Institute (PLI), heeft de award gewonnen van de Association for Continuing Legal Education (ACLEA) en wordt inmiddels gespeeld door een paar honderd advocaten in Amerika.

De game kreeg de prijs vanwege de innovatieve, hoogwaardige en realistische leerervaring. Practising Law Institute, één van de grootste leveranciers van juridische beroepsopleidingen in de Verenigde Staten, wil bereiken dat advocaten met de game punten kunnen scoren voor de beroepsopleiding. “Ze zijn bezig om voor deze game credits te krijgen,” zegt creatief directeur Marcus Vlaar van &Ranj. “Dat is lastig, want normaal krijg je die punten per uur. We moeten daarom aantonen dat mensen inderdaad de game hebben gespeeld, en hoe lang.”

Vlaar is ervan overtuigd dat de accreditatie gaat lukken: “Wij weten welke beslissingen iemand neemt, hoe lang hij erover doet, hoe de deelnemer scoort ten opzicht van de benchmark, etc. Dat verschaft veel relevante informatie voor het opleidingsinstituut en ook voor de accrediterende organisatie die de credits toekent,” zegt Vlaar. De game is in de toekomst wellicht ook bruikbaar voor assessments

PLI beijvert zich voor learning-by-doing. Het uitgangspunt is dat mensen meer leren in een interactieve leeromgeving dan in een college-setting of door videotraining. Om de ‘advocaat van de toekomst’ te bereiken wil PLI gaming daarom toevoegen aan de leerprogramma’s. PLI en &Ranj claimen dat ze hiermee de kwaliteit van het juridisch onderwijs verhogen.

De Internal Investigation Game is een zogeheten serious game waarin spelers, als medewerkers van een fictief advocatenkantoor, een intern bedrijfsonderzoek naar seksuele intimidatie moeten plannen en uitvoeren. De spelers worden uitgedaagd om juridische vaardigheden te perfectioneren. Ze plannen en doen interviews met getuigen en verzamelen feiten en rapporteren hun bevindingen aan de bedrijfsleiding. Tijdens het spel worden de uitdagingen steeds moeilijker. De spelers worden begeleid door een virtuele mentor die feedback geeft als er fouten worden gemaakt.

&Ranj en PLI hebben inmiddels een tweede juridische game in de markt gezet, waarmee juristen leren de financiële wereld te doorgronden. “Je leert begrip van financiële cijfers in een juridische context,”  legt Vlaar uit.

Game-ontwikkelaar &Ranj wil ook de Nederlandse markt veroveren met de game. Daarvoor gaat Marcus Vlaar binnenkort Nederlandse opleidingsinstituten benaderen. De ontwikkelaar heeft al ervaring met de Nederlandse juridische markt: in 2010 heeft het bedrijf voor Houthoff Buruma een recruitment game gemaakt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven