Samsom-Geerlings als PG vertrokken

Delen:

Rieke Samson-GeerlingsVorige week heeft mr. Rieke Samson-Geerlings afscheid genomen als procureur-generaal bij het openbaar ministerie. Samson-Geerlings was sinds 2006 lid van het College van procureurs-generaal. Als PG had ze behalve zeden, jeugd en slachtofferzorg ook militaire zaken, oorlogsmisdrijven en internationale aangelegenheden in haar portefeuille.

Samson-Geerlings begon haar loopbaan bij het OM in 1984 als officier van justitie in Rotterdam. Na onder meer in Arnhem werkzaam te zijn geweest als advocaat-generaal, werd ze in 1998 hoofdofficier in Dordrecht. Van 2003 tot haar benoeming tot PG in 2006 was ze hoofdofficier in Utrecht.

Tijdens haar afscheidsbijeenkomst maakte minister Hirsch Ballin van Justitie bekend dat Samson-Geerlings is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft haar daarbij het bijbehorende versiersel uitgereikt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven