Sara Lee neemt alle aandelen in CoffeeCompany over

Delen:

Sara Lee neemt alle aandelen in CoffeeCompany, de grootste koffiecafé-formule van Nederland, over van investeerder KRC Capital. CoffeeCompany exploiteert 35 koffiecafés in Nederland. Sara Lee zal de koffiecafés integreren in het bestaande netwerk van Sara Lee tot een gecombineerd netwerk van 60 premium koffiecafés met meer dan 7 miljoen bezoekers per jaar.

Adviseurs Sara Lee:
1. Sara Lee inhouse (Patrick De Waal)

Adviseurs KRC Capital:
1. CMS Derks Star Busmann (Roman Tarlavski, Martijn van der Bie, Damia van Laarhoven, Gordon Tichelaar)
2. Deloitte Corporate Finance (Pieter Beck, Lara Koole)

Roman Tarlavski, dealmaker voor CMS Derks Star Busmann: “De structurering van deze transactie was uitdagend vanwege de bijzondere aandeelhoudersstructuur in combinatie met aandelen van speciale winstrechten. Verder is het een leuke deal in een enerverende sector. Ik heb veel van het management over koffie geleerd: soorten, land van herkomst, temperatuur van het water, type melk, het branden van bonen en de verschillende malingen. Gaandeweg ben ik me dan ook meer voor koffie gaan organiseren en ik werd een trouwe klant van de Coffee Company. Vooral op zaterdag ging ik telkens bij een andere vestiging langs om daar verschillende soorten koffie te proeven. Wij kennen KRC Capital door onze betrokkenheid bij de hotelketen CitizenM waarin zij participeren.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven