Schadefonds Geweldsmisdrijven te onbekend

Delen:

Slechts een klein deel van slachtoffers van geweldsmisdrijven klopt aan bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Uit eigen onderzoek van het fonds blijkt dat jaarlijks 28.000 slachtoffers een beroep zouden willen en kunnen doen op de wettelijke regelingen voor een financiële tegemoetkoming. In werkelijkheid doet maar een vijfde van de slachtoffers dit.

Het Schadefonds probeert daarom zijn bekendheid verder te vergroten bij de organisaties die direct contact hebben met slachtoffers, zoals Slachtofferhulp Nederland, de politie, GGZ-instellingen en de Steunpunten Huiselijk Geweld. Zo kunnen meer slachtoffers gewezen worden op de mogelijkheden van het Schadefonds.

Uit eerder onderzoek van het Schadefonds bleek al dat veel slachtoffers van geweldsmisdrijven het fonds niet kennen. In het vervolgonderzoek is gekeken naar redenen waarom slachtoffers geen beroep doen op het Schadefonds. De belangrijkste verklaring is dat 72 procent van de jaarlijkse slachtoffers van geweldsmisdrijven het Schadefonds niet kent. Verder blijkt dat ook het aantal verwijzingen door Slachtofferhulp Nederland nog kan stijgen. Overigens werkt het Schadefonds al jaren nauw samen met Slachtofferhulp en komt de helft van de jaarlijkse aanvragen via deze organisatie binnen.

Voor het gehele bericht klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven