‘Scheiden zonder rechter’ ingetrokken

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto: Pexels.com

Het wetsvoorstel ‘Scheiden zonder rechter’ is ingetrokken. Dit heeft het nieuwe kabinet bekendgemaakt. Het wetsvoorstel zou ervoor zorgen dat echtparen via de ambtenaar van de burgerlijke stand kunnen scheiden. Dat gold alleen als ze het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben.

Eerder had de notariële beroepsorganisatie KNB al gewezen op de nadelen van het voorstel. “Bescherming die voorheen door een notaris of advocaat werd geboden zou worden vervangen door voorlichtingsmateriaal dat door de overheid beschikbaar wordt gesteld,” stelde de KNB. “Maar folders en websites kunnen ongelezen blijven en vervangen het persoonlijk gesprek met een deskundig juridisch adviseur nooit.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top