Schot in de roos: Kampioenschap Bowlen voor Strafrechtadvocaten

Maar liefst 231 advocaten uit het hele land kwamen af op het eerste Nederlands Kampioenschap Bowlen voor Strafrechtadvocaten, dat 23 november werd gehouden in Amsterdam.

Delen:

Team Sjöcrona van Stigt, dat de prijs voor de beste outfit won (foto: Chris van Houts)

De advocaten van Jebbink Soeteman wilden als welkom voor hun nieuwe collega Petra van Kampen iets anders doen dan de zoveelste borrel, vertelt Zahra Boufadiss. “Iemand kwam met het idee om te gaan bowlen, en vervolgens bedacht een andere kantoorgenoot dat we er wel een kampioenschap van konden maken.”

Fanatiek

Zodra ze dat wereldkundig maakten begonnen de aanmeldingen binnen te stromen, met als resultaat dat 231 advocaten meededen, verdeeld over 48 teams. Het gros kwam uit de Randstad, maar er waren ook deelnemers die van verder kwamen, een enkeling zelfs uit het buitenland.
De animo verraste de organisatoren wel, aldus Boufadiss, “maar aan de andere kant: advocaten zijn van nature fanatiek, dus als ze tijdens een laagdrempelig toernooi de strijd met elkaar kunnen aangaan en dat ook nog gecombineerd met een borrel, dan zijn ze daar wel voor te porren.”

Beste bowler

De kampioensbeker was voor Kevin de Rooij (Hendrix Law) −  geen strafrechtadvocaat, maar wel deel uitmakend van een strafrechtteam. Boufadiss: “We zijn niet super streng geweest, er waren ook een paar deelnemers uit andere rechtsgebieden. Maar verreweg de meesten kwamen uit het strafrecht. Niet alleen uit het commune strafrecht trouwens, maar ook uit het corporate strafrecht.”

Jaren-80-outfit

Nummer twee werd Kerem Canatan (Meijers Canatan), nummer drie eenpitter Pierke Verbeek. Talent van de avond was Irem Çakir (Allen & Overy); Andreas Pfister (Wessing & Partner, Düsseldorf) was de beste buitenlander. Ook was er een prijs voor de beste teamoutfit. Die ging naar de advocaten van Sjöcrona van Stigt, die in jaren-80-kledij op de baan verschenen. De jury bestond uit de advocaten van Jebbink Soeteman, die zelf niet meebowlden.

Tweede editie

Het was een geslaagde avond volgens Boufadiss. “Zo geslaagd dat het weer gaan doen. We hebben ter plekke de bowlingbaan voor volgend jaar afgehuurd.”
De tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Bowlen voor Strafrechtadvocaten wordt gehouden op 10 oktober 2024. Er is dan plaats voor 432 deelnemers, op achttien banen. Fanatieke advocaten kunnen beginnen met trainen!

Klik hier om meer foto’s van het bowlingkampioenschap te zien.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven