Second opinion Hof Den Haag in trek

Delen:

De second opinion procedure bij het Gerechtshof Den Haag lijkt aan te slaan. In 2016 zijn er tot nu toe twaalf verzoeken binnengekomen voor deze experimentele procedure waarbij het Hof oordeelt op basis van dezelfde feiten als de rechter in eerste aanleg. In 2014 kwamen er zes verzoeken voor een second opinion procedure en in 2015 waren dat er vijf. Alle verzoeken zijn afgehandeld.

De second opinion procedure werd in 2013 ingevoerd bij wijze van experiment. Anders dan bij hoger beroep beoordeelt het hof de zaak op basis van dezelfde feiten als de rechtbank. Rechtzoekenden hebben daardoor sneller een tweede oordeel over hun zaak.

Een woordvoerster van het hof noemt de second opinion procedure ‘een extra faciliteit voor justitiabelen die past binnen ons beleid om naar innovatieve procesvormen te kijken’. Het hof heeft geen onderzoek gedaan naar het gebruik van de procedure. Het is daarom onbekend of deze voldoet aan de verwachtingen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven