NGB

Seminar Fraude 27 september 2018

Thomas Bosch
Thomas Bosch, Landelijk coördinerend officier fraude bij het Functioneel Parket

Komt een bedrijf met fraude in aanraking, dan krijgt de bedrijfsjurist vele vragen. Moet er een (intern) onderzoek worden verricht? Is het verstandig om open kaart te spelen en de fraude bij toezichthouders of Justitie te melden? Loopt de reputatie gevaar? Kan een  frauderende werknemer ontslagen worden? Moeten we de gevraagde gegevens verstrekken? In hoeverre moeten we meewerken?

Deze en andere vragen worden besproken op het NGB seminar van 27 september 2018. Thomas Bosch, Landelijk coördinerend officier fraude bij het Functioneel Parket, besteedt onder andere aandacht aan wat het openbaar ministerie van een bedrijfsjurist verwacht als deze met een onregelmatigheid binnen het bedrijf wordt geconfronteerd. Marike Bakker, Rob van der Hoeven en andere advocaten van NautaDutilh bespreken de beslissingen die een onderneming en de bedrijfsjurist moeten nemen. Dit doen zij door middel van een interactieve discussie aan de hand van stellingen. Daarbij komen ook de dilemma’s die spelen aan de orde.

Programma
14.30 – 15.00 Ontvangst
15.00 – 17.15 Presentaties, met korte pauze; presentatie deel VII NGB Reeks: Fraude
17.15 – 18.15 Borrel

Locatie
NautaDutilh Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl