Seminar ‘Human rights violations as a business risk’

Delen:

‘Human rights violations as a business risk – from soft law to hard law’. Dat is het thema van het seminar dat het Nederlands Juristen Comité voor de mensenrechten (NCJM) en De Brauw Blackstone Westbroek donderdag 14 februari organiseren ter herinnering aan Daan Schoemaker, die vorig jaar onverwachts overleed. Schoemaker was lid van het bestuur van NCJM en was werkzaam bij Sustainalytics waar hij verantwoordelijk was voor de Global Compact Compliance services.

Waar de meeste initiatieven op gebied van Corporate Social Responsibility (CSR) zijn begonnen als niet juridisch afdwingbare afspraken, gaan er steeds meer stemmen op voor meer wetgeving, die bedrijven dwingt zich aan de internationale mensenrechten te houden. Het seminar gaat in op ontwikkelingen van juridisch afdwingbaar instrumenten binnen CSR initiatieven en behandelt of en hoe personen en instanties bedrijven binnen het civiele recht kunnen aanspreken op mensenrechten schendingen. De sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken een overzicht geven van de ‘Business & human rights’-thematiek en recente ontwikkelingen op dit vlak. Tijdens een paneldiscussie kunnen deelnemers zich mengen in discussies en stellingen.

Sprekers zijn onder meer: Alex Geert Castermans (hoogleraar burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden), Liesbeth Enneking (postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht); Frans Evers (voorzitter van het Nederlands Nationaal Contact Punt voor de OESO richtlijnen) en Tineke Lambooy (universitair docent aan de Nyenrode University en het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht). Jan van de Venis (advocaat bij JustLaw, Worldconnector en voorzitter van de NJCM werkgroep ‘DOEM’) zal het seminar voorzitten.

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven