Partnerbijdrage van

Senior Legal Counsel Academy vernieuwd

Delen:

Senior Legal Counsel Academy vernieuwd

De Senior Legal Counsel Academy (SLCA), de opleiding voor bedrijfsjuristen met meer dan 10 jaar ervaring, is vernieuwd. Het afronden van de vijfde editie was aanleiding om uitgebreid stil te staan bij de optimalisatie van het programma. Dit heeft er toe geleid dat een aantal onderdelen van de opleiding is aangepast. Zo komt er meer focus op persoonlijk leiderschap en effectiviteit, worden meer interactieve werkvormen ingezet, komt er meer aandacht voor de toepasbaarheid van het geleerde in de eigen praktijk en er is een extra individueel coachingsgesprek toegevoegd.

De SLCA is in 2017 van start gegaan en heeft de afgelopen jaren een waardevolle plek ingenomen binnen de wereld van de bedrijfsjurist. Alumni van de opleiding kijken zeer positief terug op de opleiding. Meermaals geven deelnemers aan dat de opleiding de verwachtingen overtreft. Met name ervaren de alumni de coherente combinatie van inhoudelijkheid en praktijkgerichtheid in het curriculum als positief. Deelnemers vinden de geboden onderwerpen zinvol voor de beroepspraktijk en kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen. Uniek wordt ook de mogelijkheid ervaren om te kunnen sparren met de ervaren general counsel.

Na vijf succesvolle jaren is het programma geëvalueerd en geoptimaliseerd. Er komt meer focus op persoonlijk leiderschap en effectiviteit. Ook worden meer interactieve werkvormen ingezet, is er verhoogde focus op de toepasbaarheid van het geleerde door de deelnemers in de eigen praktijk en is een extra individueel coachingsgesprek toegevoegd. Ook zullen in diverse kennisclips CEO’s en hun general counsel aan het woord komen over één van de onderwerpen van het programma. Het opleidingsprogramma wordt afgerond met regietheater, waarin praktijksituaties worden gespeeld, waarbij de deelnemers de acteurs aansturen. Het verloop van de scènes wordt bepaald door de inbreng van de deelnemers zelf.

Bent u een ervaren bedrijfsjurist en wilt u doorgroeien naar een strategische positie binnen de organisatie? De SLCA is speciaal ontwikkeld voor ervaren bedrijfsjuristen. De opleiding helpt de deelnemers om de brug te slaan van de functie van juridisch professional naar de positie van trusted advisor. Onder leiding van ervaren general counsel en trainers wordt gewerkt aan het persoonlijk vermogen van de deelnemers om zich als een volwaardig gesprekspartner van bestuur en hoger management te positioneren. De SLCA bestaat uit vijf trainingsdagen waarin de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • Persoonlijk leiderschap en effectiviteit
  • Communicatieve vaardigheden
  • De (veranderende) rol van de bedrijfsjurist
  • Strategiebepaling van de organisatie en van de juridische afdeling
  • Boardroom dynamics
  • Risicomanagement en omgaan met dilemma’s
  • (Informeel) leiding geven
  • Praktijkintegratie d.m.v. regietheater

In de opleiding staat steeds de eigen praktijk, aan de hand van concrete casuïstiek, centraal.

Het NGB, het CPO en Dialogue bieden de SLCA gezamenlijk aan. Op 26 en 27 november 2020 zal het vernieuwde programma van de SLCA van start gaan. Kijk voor meer informatie over de opleiding op www.seniorlegalcounselacademy.nl of neem contact op met Franca Brugman, opleidingsmanager SLCA (slca@cpo.ru.nl / 024 – 361 24 09). Inschrijven kan via de website.

Delen:

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging voor bedrijfsjuristen. Door opleidingen en bijeenkomsten stelt het NGB jou als bedrijfsjurist in staat je professionele kennis en kunde…

Meer berichten van partner

Scroll naar boven