SFX Entertainment koopt Air Festival Holding

Delen:

Het Amerikaanse SFX Entertainment, dat vorig jaar het Nederlandse dancebedrijf ID&T overnam, koopt Air Festival Holding. Door deze aankoop verwerft het aan de NASDAQ genoteerde bedrijf SFX Entertainment belangen in de beroemde Nederlandse festivals Amsterdam Open Air, Buiten Westen, Milkshake, Kingsday, TikTak and Valhalla en breidt hiermee haar wereldwijde dance event netwerk nog verder uit.

Adviseurs SFX/ID&T:
DLA Piper (Amsterdam: Barbara van Hussen, Sander Wiggers, Laura Smit, Jeffrey Remy, Diederik Schuurmans, Natalie van der Laan, New York: Jonathan Klein, Nickie Cheney)

Adviseurs Air:
Rutgers Posch (Lennaert Posch, Franci van Helvoirt), Grey Men (Henk Strengers)

Barbara van Hussen, dealmaker voor DLA Piper: ” Wij staan al sinds vrijwel de begin periode ID&T bij. Dit was een juridisch en commercieel omvangrijke transactie. De Air groep moest geherstructureerd worden waarbij het vinden van de optimale structuur een dynamisch proces was. Bovendien moest er, naast de belangen van de direct betrokkenen, ook rekening worden gehouden met de belangen van verschillende derde partijen die als joint venture partner betrokken zijn bij voornoemde festivals. Alle neuzen dezelfde kant op krijgen zorgt ervoor dat deze transactie voor ons een extra dimensie heeft gekregen. Bovendien wordt ons internationale DLA Piper netwerk in dergelijke cross-border transacties ten volste benut en wij merken dat dit een groot effect heeft op het verloop en het resultaat van de transacties. Door de commerciële en creatieve geest van zowel SFX als ID&T zal de samenwerking in de toekomst naar verwachting haar vruchten af gaan werpen in de internationale entertainment wereld. Wat dit verder betekent voor de entertainment sector is natuurlijk altijd lastig te voorspellen, maar ik verwacht dat dit de komende tijd een ‘moving business’ zal zijn. Dat SFX bereik heeft over de hele wereld, en dat wij hieraan kunnen helpen bouwen, is natuurlijk fantastisch. Door haar overnames van de afgelopen tijd bouwt zij aan een ijzersterk concept dat naar onze mening alleen nog maar beter, succesvoller en bekender kan worden.”

Lennaert Posch, dealmaker voor Rutgers & Posch: “Air organiseert dance festivals. De daarmee samenhangende IE rechten zijn van belang maar de mensen die daadwerkelijk de festivals bedenken, ontwikkelen en organiseren zijn nog veel belangrijker. De transactie moet daar recht aan doen. Verder moest er vlak voor de closing van de transactie nog een juridische reorganisatie plaatsvinden om tot een overzichtelijk over te dragen geheel te komen. Deze transactie is er één in een reeks van acquisities die door SFX Entertainment in de wereld van de electronische dansmuziek is gedaan. Deze hebben hier in de pers veel aandacht gekregen. Als de uitrol van ‘Nederlandse’ festivals naar het buitenland succesvol is, voorzie ik nog wel meer overnames in deze sector. De algehele consolidatie in entertainment en media is in volle gang en nog lang niet voorbij.  Er is dan ook veel interesse voor dit soort Nederlandse assets. Nederland is trendsettend in elektronische dansmuziek en leidend in de dance festivals. Nederlandse DJs zijn wereldsterren; ze vullen enkel op hun naam hele stadions. Zij verspreiden de Nederlandse dance cultuur tot in de verste uithoeken van de wereld. Omgekeerd komen uit de hele wereld mensen hier naar toe voor de festivals. Het Amsterdam Dance Event dat half oktober weer plaatsvindt is het grootste clubfestival ter wereld! Dance is een voor Nederland belangrijk  export product geworden en ik vind het leuker dan tulpen.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven