SGP-senator houdt verhoging griffierechten tegen

Delen:

SGP-senator Gerrit Holdijk is tegen de verhoging van de griffierechten. Hiermee komt het kabinetsplan op losse schroeven te staan. Voor een meerderheid in de Eerste Kamer heeft het kabinet immers de steun van de SGP-er nodig.

Holdijk tegenover de NOS: “De Tweede Kamer zal in beweging moeten komen om fundamentele veranderingen in het plan aan te brengen. Anders denk ik dat het weinig kans maakt. In ieder geval wat mijn steun betreft.” Holdijk heeft een beslissende stem, omdat hij de enige SGP-senator is. Zonder zijn steun geen meerderheid.

Uitstel debat

Het kabinet wilde de verhoging voor de zomer invoeren. Aanstaande donderdag zou het Tweede Kamer-debat over het plan plaatsvinden, maar dat werd plotseling uitgesteld. Het voorstel is nu niet op tijd klaar voor de Eerste Kamer. De zomer wordt dus niet gehaald.

Holdijk heeft vermoedens dat dit te maken heeft met zijn verzet. Het kabinet weet dat het voorstel niet door de Eerste Kamer komt en daarom zou het plan opnieuw worden bekeken. Holdijk tegenover de NOS: “Het zou best kunnen dat er enige relatie is met de besprekingen over de nieuwe bezuinigingen in het Catshuis.”

Onvoldoende

Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) is blij met de hulp van de SGP, maar noemt dit nog onvoldoende. De SGP zou volgens Recourt namelijk op zich met de verhoging kunnen leven en slechts de scherpste kantjes eraf willen halen. 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven