Siemens AG neemt zusterondernemingen NEM en NEM Energy Services over

Delen:

Siemens AG neemt voor 170 miljoen euro de Nederlandse zusterondernemingen NEM en NEM Energy Services over van investeringsmaatschappij H.T.P. Capital. De twee specialisten op het gebied van stoomgeneratoren hebben samen circa 1000 medewerkers in dienst en behaalden in het boekjaar 2010 een omzet van 325 miljoen euro. De transactie is aangemeld bij de Europese mededingingsautoriteiten.

Adviseurs Siemens AG:
Freshfields Bruckhaus Deringer (Shawn der Kinderen, Gerben den Hertog, Lisa Hees, Machiel Lambooij)

Adviseurs H.T.P. Capital BV:
De Metz Advocaten (Peter Visser, Toine Wilms, Bart de Metz), Deloitte Tax (René Bours, Sander Kralt), Simmons & Simmons Brussel (Marco Slotboom)

Peter Visser, dealmaker voor De Metz Advocaten: “Wat deze deal vooral interessant, complex en uitdagend maakte is dat deze aanvankelijk begon als een straightforward aandelentransactie op holding niveau, maar gaandeweg werd omgevormd tot een activa/passiva transactie (NEM) gecombineerd met een aandelendeal (aandelen NES), waarbij zich onder de activa tevens aandelen in buitenlandse dochters en andere buitenlandse activa bevonden. Daarbij was het ontvlechten van intercompany verhoudingen een hele puzzel. Daarnaast gaf het feit dat Siemens als overnemende partij tevens een belangrijke opdrachtgever is van NEM en NES een extra dimensie aan de transactie.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven