Silvis nieuwe AG Hoge Raad

Delen:

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Hirsch Ballin van Justitie mee ingestemd om de heer mr. J. Silvis voor te dragen voor benoeming per 1 juli tot advocaat-generaal in de strafsectie bij het Parket van de Hoge Raad der Nederlanden.

Na een universitaire loopbaan deed dhr. Silvis in 1991 zijn intrede in de rechterlijke macht als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Utrecht. Vervolgens was hij vanaf 1993 verbonden aan de rechtbank Rotterdam, tot 1997 als rechter, daarna als rechter-commissaris en vice-president. In 2001 werd mr. Silvis raadsheer in het gerechtshof Den Haag, waar hij sedert 2005 de functie bekleedt van vice-president en sectorvoorzitter straf. Van maart 2003 tot maart 2005 was de heer Silvis gedetacheerd bij de Directie Wetgeving van het ministerie van Justitie. Mr. Silvis is redacteur van het tijdschrift JIN (Jurisprudentie in Nederland).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven