Simcha Plas (UvA) wint Requireerwedstrijd

Delen:

Simcha PlasSimcha Plas is de winnaar van de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2016.

Tien finalisten van alle rechtenfaculteiten in Nederland streden voor de achtste keer om de titel. Na masterclasses door het Nederlands Debatinstituut en de Haagse persofficier Wouter Bos vond de finale vrijdag 23 april plaats in het Gerechtshof Amsterdam.

Er waren verschillende casussen geselecteerd uit de bestaande juridische praktijk van het Openbaar Ministerie. De zaken gingen over uitgaansgeweld, agressie in het verkeer en openlijke geweldpleging. Er zaten voldoende juridische haken en ogen in om op zitting goed tegenspel te krijgen van de beide strafadvocaten Korvinus en Van Roy van kantoor Korvinus Van Roy & Zandt advocaten. Op deze manier werden de officieren van justitie in spe ook gedwongen om ad hoc in hun repliek adequaat te reageren.

De beste drie waren Simcha Plas (Universiteit van Amsterdam, 1e plaats), Robert Timmers (Open Universiteit, 2e plaats en Amber Voss (Universiteit Rotterdam, 3e plaats).

De jury, die bestond uit Bianka de Poorter (Raadsheer Gerechtshof Amsterdam), Marc van Nimwegen (Hoofdofficier Rotterdam), Charles van der Voort (Hoofdofficier Zeeland-West-Brabant) Arend-Kees Kooij (officier Oost-Nederland) en strafadvocaten Cees Korvinus en Alex van Roy, zei over Simcha Plas: “Met heldere stem en mooie dictie hield Simcha Plas een gloedvol betoog en formuleerde genuanceerd haar eis. Na een stevig pleidooi pareerde zij puntig alle verweren en liet zij zien dat de toga haar als gegoten zat.”

Simcha Plas heeft met haar eerste prijs een stage bij een parket naar keuze en deelname aan SummerCourt 2016 gewonnen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven