Slachtoffers steeds meer behoefte aan juridische hulp

Delen:

Slachtofferhulp Nederland merkt dat slachtoffers steeds meer behoefte hebben aan juridische hulp. In 2012 heeft de hulporganisatie bijna 18.000 slachtoffers geholpen bij het verhalen van hun schade, zoals door te voegen in het strafproces. Dat is een stijging van 17% vergeleken met 2011. Dat staat in het jaarverslag 2012 van Slachtofferhulp Nederland.

Ook heeft Slachtofferhulp Nederland bijna 4.400 slachtoffers en nabestaanden geholpen bij het voorbereiden op het spreekrecht en het opstellen van een schriftelijke slachtofferverklaring. Dat is een stijging van 9% ten opzichte van 2011.

Harry Crielaars, algemeen directeur van Slachtofferhulp Nederland: ‘Het jaar 2012 is het jaar van de vooruitgang, dat blijkt wel uit de toenemende aandacht in de media en politiek voor de positie van slachtoffers. De uitbreiding van het spreekrecht is één van de goede ontwikkelingen voor slachtoffers het afgelopen jaar.’

In 2012 heeft Slachtofferhulp Nederland totaal ruim 150.000 mensen geholpen, een stijging van 13% ten opzichte van 2011. Zo’n 60% van de slachtoffers waar Slachtofferhulp Nederland contact mee opneemt heeft voldoende aan eenmalig contact of ondersteuning. De overige 40% wordt geholpen met een uitgebreidere vervolghulp, zoals het voorbereiden op het strafproces.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven