Slotervaartziekenhuis overgenomen door MC Zuiderzee

Delen:

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis is overgenomen door MC Zuiderzee van zorgondernemer Loek de Winter. Het Slotervaartziekenhuis gaat in datzelfde kader een strategische samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis aan.

Adviseurs MC Zuiderzee:
De Waard CS (Tom de Waard, Marjorie Sinke)

Adviseurs Slotervaart ziekenhuis:
CORP. (Eric de Best, Diederik Baas)

Adviseurs Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis:
Dirkzwager (Wilbert Gitmans, Louis Houwen)

Eric de Best, dealmaker voor CORP.: “Ten eerste moest er voor deze deal, zoals in de kranten heeft gestaan, links en rechts nog wat geprocedeerd worden; het komt niet vaak voor dat we in een transactie zo nauw samenwerken met onze corporate litigators. Daarnaast waren het eigenlijk meerdere transacties ineen. Enerzijds de strategische samenwerking met het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en anderzijds de verkoop aan MC Zuiderzee van Loek Winter. Beide transacties moesten tegelijkertijd closen en in verband met veranderende regelgeving die per 1 januari 2014 inging zat er ook nog behoorlijke tijdsdruk achter. Uiteindelijk is de transactie laat op oudejaarsavond geclosed. De deal kreeg veel media-aandacht maar dat had weinig invloed op het proces. Het Slotervaartziekenhuis heeft zich altijd structureel onthouden van commentaar. Het belang van de patiënten stond bij het tot stand komen van de transactie steeds voorop en dat belang was volgens het Slotervaartziekenhuis niet gediend met uitlatingen in de media.
De zorgsector is in beweging. Investeerders die reeds actief zijn zullen dat wel blijven, maar investeerders die mogelijk zouden zijn aangetrokken door het wetsvoorstel om het mogelijk te maken dat algemene ziekenhuizen winst uitkeren zullen wegblijven nu onzeker is of dat wetsvoorstel door de Tweede Kamer komt. Advisering van deals in de zorg is niet wezenlijk anders dan andere sectoren. Wel is de zorg een (deels) gereguleerde sector met bijvoorbeeld bijzondere vereisten ten aanzien van de governance, waar rekening mee moet worden gehouden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven