Smit in kort geding: ‘Stop vergoeding kosten Westenberg’

Delen:

Hugo SmitAdvocaat Hugo Smit eist in kort geding dat de Staat stopt met het betalen van de advocaatkosten van Rechter Hans Westenberg. Het kort geding dient op woensdag 19 oktober bij de Rechtbank Amsterdam.

Smit en Westenberg liggen in de clinch sinds 2004 toen Smit in het boek ‘Topadvocaten’ Westenberg ervan beschuldigde met advocaten te hebben gebeld. Westenberg sleepte Smit voor de rechter, maar uiteindelijk trok Smit aan het langste eind. De Raad voor de rechtspraak betaalde de advocaatkosten van Westenberg, die in 2009 met pensioen ging.

Volgens Smit handelt de Raad daarmee in strijd met artikel 6 van Europese Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM), dat een eerlijk proces voorschrijft. Smit zegt dat er in zijn geval geen sprake is van equality of arms. Ook een onafhankelijke en onpartijdige rechter en berechting op redelijke termijn zijn niet gewaarborgd, vindt Smit.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven