Snijders en Buruma in Hoge Raad

Delen:

Gerbrant Snijders en Ybo Buruma zijn benoemd tot raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met de voordracht van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justite). Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. De benoeming van Snijders gaat 1 juni in en die van en Buruma op 1 september.

Snijders, advocaat gespecialiseerd in civiel recht, is raadsheer-plaatsvervanger in Amsterdam. Sinds 2005 is hij de bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht.

Buruma, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, was rechter-plaatsvervanger bij de rechtbanken Arnhem en Amsterdam. Sinds 2000 is hij raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem. In 2002 adviseerde Buruma de Parlementaire Enquêtecommissie Bouwnijverheid. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven