Specialisatievereniging voor pensioenadvocaten

Delen:

PLA logoMet de komst van PensionLawyers Association (PLA) heeft de Nederlandse advocatuur er een samenwerkingsverband voor pensioenadvocaten bij. “Je moet specialist zijn wil je je als advocaat bemoeien met pensioenzaken,” zegt oprichter Theo Gommer. “Pensioenen krijgen meer aandacht als gevolg van de vergrijzing en de vele juridische overgangsregelingen.” Het pensioenstelsel is complex en het omvat een gigantisch vermogen.

Gommer: “Nu arbeid en pensioen flexibeler worden – bijvoorbeeld bij langer, parttime doorwerken, zien we samenwerking ontstaan tussen arbeids- en pensioenrechtsecties binnen kantoren.” Die gaan zich specialiseren, omdat daaraan binnen de advocatuur sowieso behoefte is.

PLA is niet alleen een specialisatieverband, maar ook een commerciële samenwerking. Advocatenkantoren sluiten zich aan en minimaal 1 van de (arbeidsrecht)advocaten gaat zich (verder) specialiseren in het pensioendomein en zich positioneren als pensioenadvocaat. Gommer & Partners ondersteunt met kennis, kunde en marketing en zet de PLA als netwerk in de markt.

Advocaten kunnen zich zo begeven in nieuwe pensioendomeinen. Het uiteindelijke doel is dat de aangesloten advocaten extra business creëren voor zichzelf. Gommer: “Dat begint door jezelf als pensioenadvocaat te positioneren en het PLA-logo te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook door over pensioen te schrijven.”

De PLA heeft 15 leden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven