Spong viert zijn 40-jarig jubileum

Delen:

Gerard SpongMet de presentatie van zijn nieuwe boek ‘De Breuk’ en een Surinaams feest viert strafpleiter Gerard Spong op 6 juni dat hij veertig jaar advocaat is. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het NRC Café een publiek vraaggesprek met Spong. Het interview door NRC-redacteur Marcel Haenen wordt gehouden op dinsdagmiddag 28 mei.

De in Suriname geboren zoon van een psychiater Gerard Spong verhuisde op zijn 16e naar Nederland en studeerde rechten in Amsterdam. Hij ging in 1973 als advocaat aan de slag in Paramaribo en keerde drie jaar later terug naar Nederland. Spong specialiseerde zich in cassatiezaken bij de Hoge Raad maar baarde ook opzien met het verdedigen van artsen in euthanasiezaken, verdachten van terrorisme, voetballer Patrick Kluivert en de verdachte in de Schiedammer Parkmoordzaak. Spong probeerde ook, tevergeefs, in 2002 onder andere NRC Handelsblad te laten vervolgen wegens het aanzetten tot haat tegen Pim Fortuyn.

Datum en tijdstip: dinsdag 28 mei, 17.00-18.00 uur
Locatie: NRC Café, Rokin 65, Amsterdam
Entree: 5 euro

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven