SRK VECHT BIJ ONDERNEMINGSKAMER VOOR ZIJN LEVEN

Delen:

Foto: Depositphotos

De Ondernemingskamer bij Gerechtshof Amsterdam heeft op 18 oktober een poging van de Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering (SRK) behandeld om te voorkomen dat Nationale Nederlanden Groep zijn verzekeringsportefeuille bij SRK op 1 januari weghaalt.

“De directie van SRK heeft de Ondernemingskamer gevraagd onderzoek te doen naar wanbeleid door Nationale Nederlanden (NN) en maatregelen te treffen ter bescherming van de belangen van medewerkers en overige leden”, zo luidt de verklaring die SRK hierover uitbracht op 18 oktober.

“We vechten hiermee voor het belang van het personeel en van de kleine verzekeraars voor wie SRK ook de rechtsbijstandverzekeringen uitvoert”, licht een woordvoerder van SRK de actie toe. “Zonder de grote portefeuilles van Aegon en Nationale Nederlanden kunnen we ook niet meer de polissen voor de kleine verzekeraars uitvoeren. Bij het personeel heerst grote onzekerheid, omdat er daarvoor helemaal geen plan ligt.” SRK heeft ongeveer 400 medewerkers, onder wie 70 advocaten. Met de portefeuille van NN zou SRK 70 procent van zijn omzet verliezen.

NN Groep en Aegon zijn mede-eigenaren van SRK, maar willen van daar vanaf. Sinds de overname van Delta Lloyd door NN in 2016 liet NN zijn rechtsbijstandverzekeringen uitvoeren door SRK, Arag en DAS. NN besloot in mei SRK per 1 januari 2019 te verlaten als klant. Aegon kreeg daardoor twijfels bij de capaciteit bij SRK en zegde zijn portefeuille in september ook op per 1 januari 2019.

RECHTSGELDIG

“SRK heeft sinds mei tevergeefs geprobeerd om een nette scheiding in der minne te regelen”, zegt de SRK-directie in zijn verklaring. SRK heeft de Ondernemingskamer gevraagd de opzegging aan te houden tot het moment dat duidelijk is of de opzegging rechtsgeldig is, dan wel het vertrek van NN en Aegon op ordentelijke wijze is geregeld. “We willen bij de rechter bereiken dat de opzegging niet plaatsvindt voor alles goed geregeld is”, aldus de SRK-woordvoerder.

Aegon en NN Groep hebben voorgesteld SRK te verkopen aan of DAS of Arag. SRK-directeur Peter Leermakers noemde dat in het Financieel Dagblad ‘een vijandige overname’. “We waren springlevend, maar worden op deze manier doodgemaakt.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven