Juridisch nieuws

SSR gaat podcasten over juridische onderwerpen

Foto: SSR

Onder de naam SSR Meestervertellers heeft SSR een podcast gelanceerd. In afleveringen van maximaal vijftien minuten kunnen verhalen worden beluisterd over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie.

Met deze podcast biedt SSR, het Studiecentrum Rechtspleging, sprekers de mogelijkheid om luisteraars te inspireren of aan het denken te zetten. Zo houdt hoofdofficier Diederik Greive in de eerste aflevering een filosofisch betoog over oordelen. Want wie bent u als rechter of officier van justitie om te oordelen over anderen? Een lastige vraag, maar bestaat er ook een antwoord?

Daarnaast springt SSR met deze podcast in op actuele vakinhoudelijke zaken, zoals nieuwe wetgeving. Judith van Schoonderwoerd den Bezemer, waarnemend landelijk officier huiselijk geweld, vertelt over recente ontwikkelingen in de aanpak van huiselijk geweld. Barend Barentsen, bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen bij de overheid, praat u in de meest recente aflevering bij over de aankomende Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra).

Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering van SSR Meestervertellers. Vaker, als de actualiteit daar om vraagt. De afleveringen zijn voor iedereen en altijd te beluisteren via de podcast apps (o.a. Apple of Spotify) of www.ssr.nl/podcast.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures