SSR verlaat Zutphen

Delen:

Na 35 jaar vertrekt SSR uit Zutphen. Eind 2012 zal het instituut als geheel gevestigd zijn in Utrecht aan de Uniceflaan. Volgens Rosa Jansen, voorzitter van het College van Bestuur van SSR, is dit ‘een goede stap in het veranderproces van SSR naar een toekomstbestendig opleidingsinstituut’.

In haar weblog schrijft Jansen: “Want, met alle respect voor de mooie stad Zutphen, de goede samenwerking met de gemeente en onze sfeervolle gebouwen daar, een modern landelijk opleidingsinstituut anno 2011 hóórt niet in de periferie, maar in het hart van het land. Om velerlei redenen.”

Jansen legt uit wat zij daarmee bedoelt: “Onze klanten, eigenaren, opdrachtgevers en de organisaties met wie SSR nauw en intensief samenwerkt huizen verspreid door het land. De lange weg naar het verafgelegen Zutphen werd voor hen méér en méér en letterlijk een brug te ver. Hetzelfde geldt voor de medewerkers van de gerechten, parketten, universiteiten, hogescholen en opleidingsinstituten: samen met hen zorgt SSR voor een steeds actueel, vernieuwend en hoogstaand productenaanbod.”

Maar het blijkt niet alleen om reistijden en logistieke problemen te gaan. Volgens de buitenwereld had de huisvesting in Zutphen namelijk te veel de rustieke uitstraling van luxe en overdaad, zo vertelt Jansen. “Die beeldvorming klopt niet meer met de huidige identiteit en filosofie van SSR. En we weten binnen de rechtspraak allemaal hoe schadelijk negatieve beeldvorming kan zijn.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven