Partnerbijdrage van

Start als trainee bij de Rechtspraak

Rond jij dit jaar je juridische masterstudie af, of ben je in de afgelopen twee jaar afgestudeerd? Meld je dan aan voor het traineeprogramma bij de Rechtspraak en ontwikkel jezelf tot een kundige en veelzijdige juridische professional.

Delen:

Ontwikkel je als een veelzijdige juridisch professional

Wil je kennismaken met verschillende rechtsgebieden en jezelf ontwikkelen tot een kundige en veelzijdige juridisch professional met een waardevol netwerk? En dat bij een werkgever waar je maatschappelijke impact hebt? Met het Traineeprogramma Rechtspraak ben jij in staat complexe juridische vraagstukken te doorgronden, je kunt goed schrijven, projectmatig werken en hebt jezelf ontwikkeld tot een kundige en veelzijdige jurist met een breed netwerk.

Direct aan de slag in verschillende rechtsgebieden

Tijdens het tweejarig Traineeprogramma Rechtspraak ga je aan de slag als juridisch professional bij een van de elf rechtbanken of vier gerechtshoven. Je doet ervaring op in verschillende rechtsgebieden (strafrecht en civiel- of bestuursrecht) binnen het gerecht waar je komt te werken. Je schrijft bijvoorbeeld mee aan conceptvonnissen en helpt zaken voor te bereiden. Je maakt kennis met partners binnen én buiten de Rechtspraak en bouwt een waardevol netwerk op.

Een persoonlijk programma ingericht op jouw ontwikkeling

Daarnaast werk je aan je eigen competenties met hulp van professionals uit het vak. Je neemt deel aan een uniek programma helemaal gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je komt in aanraking met complexe vraagstukken en bijvoorbeeld projectmatig werken, en volgt een variëteit aan cursussen en trainingen. Kortom: een veelzijdig programma om jezelf breed te ontwikkelen; de kickstart van jouw carrière als juridisch professional.

Het Traineeprogramma Rechtspraak biedt mij de kans om mezelf te ontwikkelen en te ontdekken wat ik wil.

Dat is hoe Sjoerd zijn ervaring in één zin samenvat! Sjoerd is een van de 30 geselecteerde trainees van de eerste lichting die vorig jaar is gestart met het Traineeprogramma.

“Op dit moment ondersteun ik de politierechter met de voorbereiding van politierechterzittingen. Ter zitting vervul ik de rol van griffier en na afloop schrijf ik mee aan het vonnis. Binnenkort mag ik meedraaien in de meervoudige kamer. Daar gaat het om complexe zaken, met dossiers van honderden pagina’s. Ik ben benieuwd wat de dilemma’s zijn. Hoe kom je tot een gezamenlijke verklaring, hoe verloopt het proces tussen rechters onderling? Dat simuleren we wel op de cursusdagen, maar dat blijft toch theoretisch; hoe gaat het in de praktijk?”

Wil je meer weten over hoe Sjoerd zijn eerste jaar van het Traineeprogramma Rechtspraak ervaart? Lees dan hier zijn hele verhaal. Hij vertelt waarom hij solliciteerde op een plek in het Traineeprogramma Rechtspraak en wat zijn ervaringen tot nu toe zijn.

Het verhaal van Sjoerd: https://werkenbijderechtspraak.nl/nieuws/collegas/een-mooie-kans-om-mezelf-te-ontwikkelen-en-te-ontdekken-wat-ik-wil/

Elk jaar heeft de Rechtspraak plek voor 30 trainees. Wees er dus snel bij!

Delen:

Meer berichten van partner

Scroll naar boven