Steun voor bedreigde advocaten Honduras

Delen:

Beeld bij Dag Bedreigde Advocaat‘Dag van de bedreigde advocaat’ staat dit jaar in het teken van advocaten uit Honduras die hun leven riskeren om fundamentele mensenrechten en vrijheden te garanderen. In het kader van deze dag worden verschillende bijeenkomsten georganiseerd in Den Haag.

De activiteiten beginnen om vrijdag 22 januari om 14.00 uur met een manifestatie bij het Vredespaleis in Den Haag. Daar wordt aandacht gevraagd voor vermoorde en ernstig bedreigde Hondurese advocaten. Eerder die dag wordt al een petitie aangeboden bij de Hondurese ambassades en consulaten in verschillende steden binnen en buiten Europa.

Vervolgens is er van 16.00 tot 17.00 uur een seminar in het kader van de Dag van de bedreigde advocaat. Tijdens dit seminar gaat L4L-bestuurslid Harald Wiersema in gesprek met de Hondurese advocaat Linda Samanta Morales Madrid over de huidige situatie van advocaten in Honduras.
Hans Gaasbeek, initiator Dag van de bedreigde advocaat, zal een korte inleiding geven over de Dag van de bedreigde advocaat en over activiteiten in andere steden. Locatie: advocatenkantoor Buren, Johan de Wittlaan 15, Den Haag.

De Stichting de Dag van de bedreigde advocaat en Lawyers for Lawyers nodigen alle advocaten uit om op vrijdag 22 januari 14.00 uur in toga naar het Vredespaleis in Den Haag te komen en aansluitend naar het seminar.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven