Juridisch nieuws

Steun voor kaalplukken criminelen

Beeld bij KaalplukkenMinister Van der Steur reageert welwillend op een opiniestuk in de Volkskrant waarin burgemeesters en het OM voorstellen om crimineel vermogen effectiever af te pakken.

In het stuk schrijven twaalf burgemeesters en OM-topman Herman Bolhaar dat criminelen naar schatting bijna 10 miljard euro per jaar verdienen aan zaken als drugs-, wapen- en mensenhandel. Nu wordt ongeveer 1 procent afgepakt. Dat moet meer worden, vinden de ondertekenaars.

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg is één van de ondertekenaars en voorzitter van de Taskforce Georganiseerde Criminaliteit. “Het tempo moet omhoog en we moeten dit doen als één overheid”, vindt hij. “Er moet meer samenwerking komen. Criminelen doen het om het geld, dus als je achter het geld aan gaat, pak je automatisch de criminaliteit aan. In Brabant hebben we twee afpakteams en die pakken meer geld af dan dat ze kosten.”

Minister Ard van der Steur wijst het voorstel niet op voorhand af, blijkt uit zijn eerste reactie. “Als minister van Veiligheid en Justitie kijk ik naar alle mogelijkheden die we hebben om de criminaliteit in Nederland de kop in te drukken. Daar hoort deze optie zeker bij.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Reactie toevoegen

Klik hier om een reactie achter te laten

Recente vacatures

Recente vacatures