Stibbe wint Gouden Spreekbuis 2009

Delen:

Stibbe is de juridische werkgever die het afgelopen jaar de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt op het gebied van bekendheid, imago en voorkeur en heeft daarom de Gouden Spreekbuis gewonnen. De prijs wordt jaarlijks door onderzoeksbureau Blauw uitgereikt na onderzoek onder studenten. De Brauw en Houthoff gingen met de tweede en derde prijs naar huis.

De economische tegenwind staat volgens Blauw de felle strijd om juridisch toptalent niet in de weg. Goede rechtenstudenten trekken zich namelijk niets aan van een krappe arbeidsmarkt en gaan voor de werkgever die bij hen past. Omdat vrijwel iedere werkgever basisvoorwaarden, zoals een goed salaris, opleidingsmogelijkheden en doorgroeitrajecten biedt, moeten juridische werkgevers zich op ander manieren van elkaar onderscheiden. Sfeer en cultuur van een werkgever worden dan essentieel.

Uit het onderzoek blijkt dat de definitieve keuze voor een werkgever sterk wordt ingegeven door de mate waarin er sprake is van een ‘klik’ tussen kandidaat en werkgever.  Het karakter van de kandidaat dient te passen bij het ‘karakter’ van de organisatie van de werkgever. In feite werkt een werkgeversmerk daarmee niet anders dan andere merken. Des te meer iemand zichzelf identificeert met een bepaald merk, des te groter zal de voorkeur, trouw en aanbevelingsintentie voor dat merk zijn. Naarmate juridische dienstverleners zich steeds meer als een merk gaan gedragen, zal het onderscheid tussen de kantoren toenemen. De strijd om toptalent krijgt dan een nieuwe dimensie.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven