Stimuleringsbijdrage mediation stopt

Delen:

Wie niet in aanmerking komt voor een mediationtoevoeging vanwege een te hoog inkomen, kan sinds 1 april 2005 een subsidie aanvragen om een gedeelte van de mediationkosten vergoed te krijgen. Deze regeling stopt per 1 januari 2011.

Een voorwaarde aan de subsidie is dat er vanuit de rechtbank is doorverwezen naar mediation. De subsidieregeling 2010 is een verlenging van de eerdere beleidsregel uit 2009. De regeling trad op 1 april 2010 in werking en geldt tot en met 31 december 2010. Vanaf 1 januari 2011 is de regeling dus niet meer van kracht.

De regeling bestaat al sinds 1 april 2005. Mediation is sinds 1 juli 2009 verankerd in de Wet op de rechtsbijstand. De Minister van Justitie vindt dan ook dat stimulering met een bijdrage niet meer nodig is.

De stimuleringsbijdrage blijft van toepassing op mediationzaken waarbij de verwijzing door de rechtbank voor 1 januari 2011 heeft plaatsgevonden (artikel 5 Subsidieregeling). Het verzoek om subsidie wordt alleen afgewezen, wanneer de mediation meer dan vier maanden geleden is beëindigd (artikel 4 Subsidieregeling).

Bron: Raad voor Rechtsbijstand

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven