Stoelendans hoofdofficieren van justitie

Delen:

Het vertrek van de Amsterdamse hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar heeft tot gevolg dat diverse andere hoofdofficieren opschuiven. Zo neemt de Haagse hoofdofficier Theo Hofstee de plek van Bolhaar in Amsterdam in, meldden bronnen naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool. Henk Korvinus verruilt Rotterdam voor Den Haag en Fred Westerbeke gaat weg uit Utrecht om de leiding te nemen in Rotterdam, aldus een woordvoerder van het OM in Rotterdam.

Die benadrukte dat de benoemingen, die bij Koninklijk Besluit worden genomen, nog niet officieel zijn. Dat kan nog enkele weken duren. De medewerkers van de parketten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn op de hoogte gesteld van het vertrek van hun hoofdofficier en van de te benoemen opvolgers. Wie de nieuwe hoofdofficier in Utrecht wordt, is nog niet duidelijk. Mogelijk krijgt Westerbeke een opvolger vanuit het Utrechtse parket zelf.

Bolhaar volgt volgt per 1 juni Harm Brouwer op als voorzitter van het college van procureurs-generaal, de top van het OM. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven