Straf- en familiezaken in Almere tijdelijk hervat

Delen:

rechtbank plaatjeVanaf half november houdt de rechtbank Midden-Nederland weer straf- en familiezittingen op de zittingslocatie in Almere. De politie heeft laten weten tot 31 december capaciteit beschikbaar te stellen voor de inzet van parketpolitie. Voor een structurele oplossing in 2015 zijn de partijen nog in overleg.

Eerder besloot het gerechtsbestuur van de rechtbank Midden-Nederland om vanaf 1 september voorlopig geen zittingen op het gebied van strafrecht en familierecht in de rechtbank in Almere te houden. De politie had aangegeven geen parketwachten beschikbaar te stellen. Zonder zichtbare aanwezigheid van politie in het gebouw, vindt de rechtbank Midden-Nederland het vanuit veiligheidsoogpunt niet verantwoord om zittingen op het gebied van strafrecht en familierecht te houden.

In augustus heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Raad voor de rechtspraak, de rechtbank Midden-Nederland en de politie. Tijdens deze bijeenkomst is een tijdelijke oplossing gevonden voor de inzet van parketpolitie in Almere. Tot het eind van dit jaar is de politie vijf dagdelen per week aanwezig in Almere.

Lees het hele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven