Strafadvocaten op het toneel

Delen:

Beeld bij advocaat van de duivelIn een aantal voorstellingen van Advocaat van de Duivel, met Victor Löw en Waldemar Torenstra in de hoofdrollen, zullen bekende strafadvocaten het toneelstuk afsluiten door als rechter op te treden.

In het Amsterdamse DeLaMar Theater, De Koninklijke Schouwburg in Den Haag en het Oude Luxor Theater in Rotterdam verschijnen bij toerbeurt Gerard Spong, Peter Plasman, Oscar Hammerstein, Jan-Hein Kuijpers, Jan Vlug, Inez Weski, Mischa Wladimiroff, Bas Martens en Marlies van Strien op het toneel. Gerard Spong zal op 1 maart, de Amsterdamse première van Advocaat van de Duivel, het spits afbijten.

Na deze bijzondere voorstellingen is er een discussie over ‘De staat van de advocatuur’, met het publiek, de acteurs en de desbetreffende strafadvocaat onder leiding van regisseur Ursul de Geer.

Het toneelstuk Advocaat van de Duivel, geschreven door Julian Woolford, gaat over de jonge ambitieuze advocaat Kevin Taylor (Waldemar Torenstra) die wordt gevraagd partner te worden bij een groot en beroemd kantoor. Hij krijgt een torenhoog salaris en een buitensporig luxe appartement, maar Kevin geniet het allermeest van de roem die hem ten deel valt. Dat alles heeft hij te danken aan John Milton (Victor Löw), de grote baas van het kantoor die hem als een vader in de armen sluit. Mede door zijn vrouw begint Kevin zich echter te realiseren dat hij zijn ziel heeft verkocht en het middelpunt is van een spel op leven en dood.

Klik hier voor de speellijst.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven