Strafpleiter in Amsterdam geliquideerd

Delen:

Strafpleiter in Amsterdam geliquideerd
Foto: Ananta Sarkar/Pixabay

In Amsterdam is deze ochtend advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Hij was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo. Op Twitter delen advocaten hun geschokte reacties.

Wiersum (1975) werd neergeschoten aan de Imstenrade in de wijk Buitenveldert. De schutter, volgens omstanders een jonge man van tussen de 16 en 20, is nog voortvluchtig. Begin 2018 werd de broer van kroongetuige Nabil B. ook al in Amsterdam doodgeschoten.

Wiersum studeerde rechten in Groningen. In 2003 werd hij advocaat, eerst bijna twaalf jaar bij Van Gessel Wiersum Jonge Vos Hammerstein, daarna bijna drie jaar bij Stapert & Wiersum en vervolgens anderhalf jaar bij Blaauw Advocaten. Sinds maart dit jaar had hij zijn eigen advocatenkantoor.

Gedurende zijn carrière legde hij zich toe op de zware en georganiseerde criminaliteit, en was hij gespecialiseerd in overleveringszaken. Hij was veertien jaar penningmeester van de Stichting Rechtshulp Terdoodveroordeelden. Hij had twee jonge kinderen.

Op Twitter meldt de Nederlandse Orde van Advocaten:

Strafrechtadvocaat Mariëlle van Essen schrijft:

Een burger schrijft: ‘Mag toch hopen dat geen enkele advocaat deze dader en eventuele opdrachtgever van deze liquidatie gaat verdedigen.’

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven