‘Strafrecht niet compleet zonder herstelrecht’

Delen:

Herstelbemiddeling heeft, anders dan in het privaatrecht, nog geen voet aan de grond gekregen in het strafrecht. Zolang dat niet het geval is, is het strafrecht niet compleet. Aldus Harry Crielaars, algemeen directeur van Slachtofferhulp Nederland. Een eerst aanzet om herstelrecht een duidelijk plaats in het strafproces te geven is het symposium ‘Herstel – recht van het slachtoffer’ dat Slachtofferhulp Nederland organiseert op de Europese dag van het slachtoffer, vrijdag 22 februari.

Op het symposium worden de resultaten gepresenteerd van een omvangrijke internationale studie naar de ervaringen van slachtoffers met verschillende modellen van herstelrecht.

Sprekers zijn onder meer: Fred Teeven (staatssecretaris van Veiligheid & Justitie), Frans Geraedts (filosoof), Antony Pemberton (universitair hoofddocent victimologie aan de Universiteit van Tilburg), Harry Crielaars (algemeen directeur Slachtofferhulp Nederland) en een slachtoffer.

Verder presenteren verschillende organisaties in duoworkshops hun visie op het nut en de betekenis van herstelrecht voor slachtoffers. Daarna volgt een lagerhuisdebat. Het symposium eindigt met een borrel.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven