Strafrechttijdschrift maakt doorstart bij de Hoge Raad

Delen:

“Ik ben blij dat jullie een nieuw tijdschrift op strafrechtelijk gebied durven opzetten.” Vicepresident Willem van Schendel stak de initiatiefnemers van het nieuwe Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht een hart onder riem. Van Schendel was dinsdag 11 februari een van de sprekers bij de presentatie van het nieuwe tijdschrift in de Kleine Zaal van de Hoge Raad.

Spitsvondigheden

Met een groot aantal spitsvondigheden praatte Van Schendel de inhoud van het eerste exemplaar aan elkaar. Van noodweer bij mensenhandel tot slachtofferemancipatie, van de raadsman bij het politieverhoor tot de mensenhandeljurisprudentie van de Hoge Raad: Van Schendel had bij elk onderwerp wel een kwinkslag paraat, en kreeg daarbij de lachers op zijn hand.

Bloed, zweet en tranen

Niet dat we het hier over een luchtig onderwerp hebben. Uit de woorden van de sprekers valt op te maken dat het maken van een juridisch tijdschrift een kwestie van bloed, zweet en tranen is. Redactielid Sabine van den Brink (wetgevingsjurist bij het ministerie van Veiligheid en Justitie) verwoordde het zo:  “De juridische wereld is nogal conservatief, en juridische professionals hebben steeds minder tijd.”

Oude redactie

Het Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht is in wezen een doorstart van een ander tijdschrift, namelijk het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht. “We maken met de oude redactie een nieuw tijdschrift bij een nieuwe uitgever,” zei redactielid Menco Rasterhoff (advocaat bij De Roos en Pen Advocaten). Het tijdschrift wil vooral een brug slaan tussen de rechtspraktijk en de rechtswetenschap.

Het Nederlands Tijdschrift voor Strafrecht wordt uitgegeven door Boom Juridisch, anders dan de voorganger die onder verantwoordelijkheid van Wolters Kluwer verscheen. De redactie bestaat uit advocaat Willem Jan Ausma (Ausma De Jong Advocaten), Sabine van den Brink, Rob ter Haar (docent strafrecht Universiteit Leiden), Douwe Herbrink (jurist bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad), Mark Hornman (jurist bij de Autoriteit Financiële Markten), Jasper de Jong (senior raadsheer Gerechtshof Amsterdam), Menco Rasterhoff en Nieke Verschaeren (jurist bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad).

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven