Strijden voor NJV Publicatieprijs kan tot 1 maart

Juristen die willen meedingen naar de NJV Publicatieprijs die de Nederlandse Juristen Vereniging elke twee jaar uitreikt voor het beste wetenschappelijke artikel kunnen tot 1 maart 2022 hun artikelen insturen.

Delen:

Beeld: Pixabay

De artikelen moeten in 2020 of 2021 in een bundel of tijdschrift zijn gepubliceerd en een zeer belangwekkende bijdrage hebben geleverd aan de theorievorming van het (Nederlandse) recht in brede zin.

Jury

De winnaar krijgt een beeld en een bedrag van vijftienhonderd euro. De prijs zal op vrijdag 10 juni 2022 worden uitgereikt tijdens het NJV-jaarcongres in Utrecht.

De jury bestaat dit keer uit drie hoogleraren van de Universiteit Utrecht: Chrisje Brants Langeraar, hoogleraar straf- en strafprocesrecht en sinds 1985 verbonden aan het Willem Pompe Instituut, hoogleraar fundamentele rechten Janneke Gerards en hoogleraar privaatrecht Ivo Giessen. De andere juryleden zijn Gert Haverkate, directeur van het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie, en universitair docent Lianne Wijntjens (Tilburg University).

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars van de NVJ Publicatieprijs waren Thijmen Nuninga (2019) en Ruben de Graaff (2017). Nuninga won met zijn artikel ‘Recht, plicht, bevel, verbod’, dat werd gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR 2018/21). De Graaff kreeg de prijs voor zijn artikel ‘De betekenis van de redelijkheid en billijkheid voor de bescherming van grondrechten’, dat verscheen in RM Themis 2016/4.

Deadline

Geïnteresseerde auteurs voor de volgende publicatieprijs dienen hun bijdragen uiterlijk 1 maart te mailen naar het secretariaat van de NVJ, bij voorkeur met een toelichting van maximaal driehonderd woorden.

Het reglement voor de NJV Publicatieprijs vind je hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven