Strijdtroepen, terrorisme en democratie in Meesterweek

Van 10 t/m 14 maart 2008 organiseert de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam van de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de achttiende keer de Meesterweek. Burgemeester Ivo Opstelten opent 11 maart de congresdag Democratie in de verdrukking, met onder meer Jan Pronk, Hans van Baalen, Bart Nieuwenhuizen en Vik Franke over strijdtroepen in Afghanistan en de invloed op onze democratie. Terrorisme en privacy is het onderwerp van het forum, met onder meer Inez Weski, Peter Hustinx en diverse hoogleraren en politici.

Op het congres Democratie in de verdrukking spreken Jan Pronk (hoogleraar internationale ontwikkeling aan het Institute of Social Studies in Den Haag), Hans van Baalen (voorzitter vaste Tweede Kamercommissie voor defensie), Bart Nieuwenhuizen (hoofdofficier van het Landelijk Parket), Bram Boxhoorn (de directeur van de Atlantische Commissie), Vik Franke (oorlogsdocumentairemaker) en Sebastiaan Pompe (werkzaam bij de Wereldbank in Afghanistan) over de aanwezigheid van Nederlandse strijdtroepen in het buitenland en de invloeden hiervan op onze eigen democratie.
Stand-up comedian Harry Glotzbach, winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours 2003 en finalist van het Leids Cabaret Festival 2005, sluit het congres af.

In de forumdiscussie wordt het onderwerp Democratie in de verdrukking vanuit een meer juridisch kader benaderd. Met René Foqué (hoogleraar Rechtsfilosofie), Inez Weski (strafrechtadvocate), Peter Hustinx (European Data Protection Supervisor), Fred Teeven (Tweede Kamerlid voor de VVD), Jan de Wit (Tweede Kamerlid voor de SP), Henk Korvinus (hoofdofficier van Justitie in Rotterdam), Diederik Greive (hoofdofficier van Justitie in Middelburg) en Kristin Henrard (docente Rechten van de mens en grondrechten), over terrorisme en privacy.
Dagvoorzitter is columnist en presentator Prem Radhakishun.

Nadere informatie:

Informatie en aanmelden (verplicht): JFR, Simon Velthuizen, tel. (010) 408 1411
e-mail velthuizen@remove-this.meesterweek.nl
Zie ook www.meesterweek.nl

Datum:
Van: 11 maart 2008 10:30
Tot: 11 maart 2008 13:00


Locatie:

Erasmus Universiteit Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

congres, Sorbonne-zaal M2-03
forum, Forumzaal M3-15

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven