Studenten Notarieel recht klaargestoomd voor arbeidsmarkt

Delen:

Beeld bij arbeidsmarkttrainingMasterstudenten Notarieel Recht van Universiteit Utrecht mogen deelnemen aan een speciaal vaardighedenprogramma dat hen voorbereidt op de arbeidsmarkt. Gedurende een aantal maanden volgen de studenten trainingen van het programma genaamd Masterskills Notariaat, waarbij professionele vaardigheden aan bod komen. De studenten Notarieel Recht komen tijdens de trainingen in contact met notarissen en hun werkveld. Ze krijgen hierdoor de kans zich al te oriënteren op de arbeidsmarkt en de stappen die ze kunnen maken na afstuderen.

De trainingen gaan onder meer over innovaties in de notariële praktijk en het opstellen van aktes, maar ook ondernemerschap en adviesvaardigheden komen aan bod. Na deelname ontvangen de studenten het Certificaat Masterskills Notariaat.

Het programma is een initiatief van de opleiding Notarieel Recht in Utrecht en is tot stand gekomen in samenwerking met de notariële studievereniging Vevanos en de partners van het departement Rechtsgeleerdheid. Onder meer Clifford Chance, De Brauw Blackstone Westbroek, VBC Notarissen en Pels Rijcken verzorgen de trainingen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven