Studeren in het buitenland met Grotius beurs

Delen:

De Grotius Academie stelt komend jaar tien beurzen van  € 3000,- beschikbaar voor talentvolle studenten afkomstig uit etnische minderheidsgroepen. De beurs is bedoeld om deze studenten de mogelijkheid te geven om een stage of studie aan een buitenlandse universiteit te volgen in het kader van één of meerdere vakken op het gebied van de commerciële rechtspraktijk.

Bas Kortmann

Foto: Erik van ‘t Hullenaar

Volgens Grotius-voorzitter Bas Kortmann (tevens rector magnificus van de Radboud Universiteit) is niet bij toeval gekozen voor deze doelgroep. Kortmann: "We zijn er van overtuigd dat ambitieuze en talentvolle studenten veel profijt kunnen hebben van een verblijf van een aantal maanden in het buitenland. Uit de ervaringen die er zijn met bijvoorbeeld de uitwisseling in het kader van het Erasmusprogramma hebben we geleerd dat er met name voor studenten uit etnische minderheden sprake is van financiële hobbels. Vandaar dit initiatief."

De Grotius Academie, die normaliter postacademische specialisatieopleidingen verzorgt voor juristen die zes jaar of langer werkzaam zijn in de ondernemingsgerichte rechtspraktijk, mikt met de beurzen alleen op de beste studenten. Zo moeten de kandidaten bij de 25% besten van hun jaar horen. De beurzen zijn alleen voor studenten van universiteiten die in de Grotius Academie partciperen. Dit zijn Amsterdam (UvA), Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam en Tilburg. 

Volgens Kortmann is dit initiatief van De Grotius Academie eigenlijk een logisch vervolg op de oorspronkelijke opzet van de Academie: "We zijn ooit begonnen als een opleiding voor net afgestudeerden. Dat is na vier jaar gestrand. Het was gewoon te duur. Met dit initiatief gaan we verder op de oude weg, namelijk het stimuleren en aanmoedigen van toptalent van de universiteiten.".

Meer informatie: www.grotiusacademie.nl

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven