NGB

Succesvolle start nieuwe sectie Privacy

Esther van der Meulen

Op 14 maart jl. vond de eerste bijeenkomst van de NGB Sectie Privacy plaats: De AVG – tien maanden op weg. Meer dan tachtig NGB-leden hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld.

Esther van der Meulen, advocaat bij Lexence, Cecile Schut, directeur Systeemtoezicht, beveiliging en technologie bij de Autoriteit Persoonsgegevens en Nena Dragicevic, senior inspecteur bij de Autoriteit Persoonsgegevens schotelden de aanwezige NGB-leden een boeiend betoog voor over de wijze waarop de AVG 10 maanden na de invoering bij Nederlandse bedrijven is geïmplementeerd. Wat is daarbij goed gegaan en wat kan en moet beter?  NGB-leden vinden de presentaties van de drie sprekers bij ‘Archief bijeenkomsten’ op de pagina ‘Voor leden’ (na inloggen). De aanwezigen beoordeelden de bijeenkomst met een dikke acht.

De NGB sectie Privacy is eind vorig jaar opgericht om haar leden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op het gebied van het privacyrecht. Dat is met de implementatie van de AVG en de UAVG in een stroomversnelling gekomen. Omdat elke onderneming – groot en klein – gehouden is om de AVG te implementeren leent dit onderwerp zich bij uitstek voor een brede kennisdeling en uitwisseling van ervaringen, best practices en do’s & don’t’s. Welke voetangels en klemmen kom je tegen, en hoe ga je daarmee om?

Initiatiefnemers van de sectie zijn Martine Passier, Sportfondsen Nederland BV, en Jurriën Deckers, advocaat in dienstbetrekking bij Accolade. Zij zijn respectievelijk voorzitter en secretaris van de sectie. Met de oprichting van de sectie Privacy voorzagen zij duidelijk in een behoefte, want de sectie heeft meer dan tweehonderd leden. NGB-leden kunnen zich voor de sectie aanmelden door deze aan te vinken in hun profiel (na inloggen).

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl

Winkelmand