Sulzer neemt Ascom Separation en ProLab NL over

Delen:

Het Zwitserse Sulzer neemt twee bedrijven in Arnhem over: Ascom Separation, een bedrijf dat scheidingstechnieken voor olie bedenkt, en ProLab NL, een testfabriek voor fabrieksonderdelen in de petrochemische industrie. Met de technologieën van Ascom en ProLabNL samen kan Sulzer (Sulzer Chemtech) verregaande gas/vloeistofscheidingstechnieken ontwikkelen en aanbieden. Hiermee bevestigt Sulzer zijn positie op de olie- en gasmarkt.

Adviseurs Sulzer AG:
Baker & McKenzie (Jeroen Hoekstra, Aad Bos, Jan Willem de Tombe, Muriëlle Spithoven, Cornelien Broersma, Koen Bos), Deloitte (Arnoud Oltmans, Sjoerd Korse)

Adviseurs Advanced Tail-end Oil Company (ATOL) NV:
De Brauw Blackstone Westbroek (Bart van Reeken, Arne Munch, Tijmen Klein Bronsvoort)

Jeroen Hoekstra, dealmakervoor Baker & McKenzie: “Deze aankoop is voor Sulzer een mooie strategische fit. Naast het aanbieden van nieuwe technieken wordt het voor Sulzer mogelijk klanten grote besparingen te bieden bij de aankoop van kapitaalinvesteringen. De transactie liep gesmeerd mede doordat Bart van Reeken en Arne Munch van De Brauw aan de andere voor de verkoper optraden.
Sulzer is op dit moment in de transactiemodus. Zeer recent stond ons kantoor in Frankfurt Sulzer bij in de verkoop van de Metco divisie aan OC Oerlikon voor rond de een miljard Zwitserse francs. Net zoals bij Metco heeft Ascom/Prolab diverse activiteiten in het buitenland. Met onze global footprint zijn wij uitstekend gepositioneerd om Sulzer daarin te ondersteunen.
Deze branche is veel in beweging; er is al geruime tijd een tendens waar te nemen waarbij upstream oil & gas assets van eigenaar wisselen. Deze toename in overnames gaat gepaard met een grote technologische ontwikkeling in de sector. Hierdoor vinden er ook veel transacties en investeringen plaats in de betreffende technologiebedrijven. Zo zien we een toename in de overnames van zogenoemde nearly depleted fields waar moeilijk bereikbare olie en gas wordt gewonnen met moderne technieken, zoals directional drilling. Gezien het internationale karakter van de olie- en gasindustrie en de daarmee gerelateerde sectoren, zijn wij zijn als Baker & McKenzie uniek gepositioneerd – maar liefst in 47 landen − om dat soort bedrijven bij te staan. Mede door de recente komst van Weero Koster zullen wij hopelijk nog meer terrein winnen op dit gebied.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven