Susskind bij HBO-rechtencongres

Delen:

Richard SusskindRichard Susskind, een bekend trendwatcher van de juridische wereld, is een van de sprekers op het congres over HBO-juristen dat dinsdag 1 december zal worden gehouden in Tilburg aan de Juridische Hogeschool Avans Fontys. Susskind is onder meer de auteur van the future of law en the end of lawyers. In zijn verhaal zal hij aantonen dat functiedifferentiatie in de juridische wereld onontkoombaar is. De andere spreker, Suzanne de Rooy, was jarenlang advocaat en is nu docent aan de Juridische Hogeschool. Zij promoveert binnenkort op de hbo-jurist binnen het juridisch werkveld. De hbo-jurist is een retaief nieuw verschijnsel op de arbeidsmarkt en kan en wil een oplossing bieden voor toekomstige problemen op de arbeidmarkt.

Het congres begint om 14.00 uur. Naast de lezingen van Susskind en De Rooy vindt er een Lagerhuisdebat plaats met als deelnemers onder anderen Bannenberg (Banning), van Otterlo (NOvA), Snijders (Rechtbank Den Bosch) en Nanninga (DAS).

Tussendoor is er een buffet en aansluitend een netwerkborrel. Het congres, dat wordt georganiseerd in samenwerking met de acht andere opleidingen voor hbo-juristen,is kosteloos. Genteresseerden kunnen zich aanmelden bij events-jhs@fontys.nl. Wel daarbij de NAW-gegevens en organisatienaam vermelden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven