Symposium ‘Actualiteiten Contractenrecht en Rechtsvinding’

Delen:

Ter gelegenheid van prof. mr. J.M. van Dunné, 70 jaar en 40 jaar doctor, organiseert de Erasmus School of Law op vrijdag 27 mei het symposium ‘Actualiteiten Contractenrecht en Rechtsvinding’.

Decaan prof. mr. M.J. Kroeze zal het symposium openen. Daarna zullen diverse onderwerpen zoals de uitleg van overeenkomsten, aanpassing bij onvoorziene omstandigheden en de methode van Scholten anno 2011 uitgebreid worden besproken.

De sprekers zijn: mr. A. Hammerstein (raadsheer Hoge Raad), mr. J.A.I. Wendt (Erasmus Universiteit Rotterdam), prof. mr. R.J. Tjittes (VU Amsterdam en advocaat te Den Haag), prof. mr. J.M. van Dunné (emeritus Erasmus Universiteit Rotterdam), prof. mr. F.W. Grosheide (Universiteit Utrecht en advocaat te Amsterdam), prof. mr. H.C.F. Schoordijk (emeritus Universiteit van Tilburg) en prof. mr. A.M. Hol, Universiteit Utrecht.

Het symposium vindt plaats in de Athene-zaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam en duurt van 12.30 tot 17.00 met aansluitend een borrel.

Jan van Dunné promoveerde in 1971 op het proefschrift Normatieve uitleg van rechtshandelingen. Een onderzoek naar de grondslagen van het geldende verbintenissenrecht, te Leiden. Op 1 juni 1972 werd hij benoemd tot hoogleraar burgerlijk recht, handelsrecht en burgerlijk procesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van Dunné was sinds 1986 directeur van Instituut voor Milieuschade en Aansprakelijkheidsrecht, evenals van het Instituut voor Rechtsvinding, sinds 1982. Het door hem opgerichte tijdschrift TMA bestaat dit jaar 25 jaar. Van zijn handboek Verbintenissenrecht (2 delen) verscheen in 2004 de 5e druk (6e druk in voorbereiding). Op 1 maart 2006 ging Van Dunné met emeritaat. Sindsdien heeft hij nog 4 promoties begeleid, waarmee het totaal op 18 promoti gekomen is, naast twee ere-promoti.

Klik voor het volledige programma en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven