Symposium ‘De toekomst van het financieel recht’

Delen:

Het financieel recht is mede als gevolg van de aanhoudende financiële crisis meer in beweging dan ooit. Tijdens het jaarlijkse symposium, dat op vrijdag 8 februari wordt georganiseerd door het Instituut voor Financieel recht van de Radboud Universiteit Nijmegen, worden de belangrijkste ontwikkelingen vanuit juridisch en economisch perspectief belicht door vooraanstaande sprekers uit theorie en praktijk.

Onder meer de volgende vragen passeren de revue: Wat zijn de gevolgen van de Europese bankenunie? Moet de zorgplicht tegenover professionele beleggers worden aangescherpt? Wat is de toekomst van de gereglementeerde markten en andere handelsplatforms vanuit nationaal en Europees perspectief (MiFID II, EMIR)? Voldoen de huidige marktmisbruikregels (mede in het licht van de voorgestelde wijzigingen MAD II) wel aan de toenemende technologische innovatie?

Sprekers zijn onder meer de Nijmeegse hoogleraren Christel Grundmann-van de Krol (effectenrecht), Esther-Mirjam Sent (economische theorie en economisch beleid), Danny Busch (financieel recht), Daan Doorenbos (ondernemingsstrafrecht) en Remco Lenterman (managing director IMC – Financial Markets).

Datum en tijdstip: vrijdag 8 februari, 14.30-18.00 uur
Locatie: Freshfields Bruckhaus Deringer in Amsterdam

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven