Symposium Kwaliteit rechtsbijstand

Delen:

Op 16 maart organiseert de Raad voor Rechtsbijstand een landelijk symposium over het waarborgen en bevorderen van de kwaliteit van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Hoe is het gesteld met de kwaliteit van de gesubsidieerde rechtsbijstand in Nederland? Zijn bijvoorbeeld de inschrijfvoorwaarden van de Raad voor Rechtsbijstand en de Best Practice Guides de doeltreffende middelen om de kwaliteit te waarborgen en te bevorderen?Samen met advocaten en andere betrokkenen worden de bestaande instrumenten ter bewaking van de kwaliteit geëvalueerd en worden nieuwe ideeën getoetst. De uitkomsten van het symposium worden onder meer gebruikt voor het verbeteren van de Best Practice Guides en het ontwikkelen van mogelijk nieuwe instrumenten.

Tijdens een plenair debat over de kwaliteit van gesubsidieerde rechtsbijstand zullen spreken: John Bouwman (vice-president rechtbank Zwolle), Jan Loorbach (algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten), Rob van Otterlo (bijzonder hoogleraar Organisatie van de juridische dienstverlening aan de Universiteit van Amsterdam), Lotje van den Puttelaar (advocaat bij Wybenga Advocaten), Guido Schakenraad (advocaat bij Schakenraad Advocaten en voorzitter Stichting Viadicte) en Peter van den Biggelaar (mede-directeur RvR).

Na het debat volgen expertmeetings in zes groepen:

  1. Rechtsbijstand aan de grens: kwaliteit van de rechtsbijstand in het vreemdelingenrecht
  2. Volwassen bijstand aan jeugdigen: normen, eisen en goede voorbeelden voor de jeugdrechtsbijstand
  3. Wat is de goede leest voor de BOPZ-rechtsbijstand?
  4. Generaal specialist – naar een nieuw model van samenwerking tussen generalisten en specialisten?
  5. Signalering, transparantie en regievoering van de kwaliteitsborging in de gesubsidieerde rechtsbijstand
  6. Peer Review en andere vernieuwende kwaliteitsinstrumenten voor de advocatuur

Hierna volgt een plenaire terugkoppeling van de resultaten uit de expertmeetings. Aansluitend is er een borrel.

Het symposium vindt plaats op woensdag 16 maart van 12.15 uur tot 17.15 uur in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven